NK Ultimate Dodgeball 2017 kent Haarlemse winnaars!

3 december 2017

OPEN NK ULTIMATE DODGEBALL 2017 KENT HAARLEMSE WINNAARS!

Afgelopen zondag, 3 december, streden 20 ploegen uit het hele land om het Nederlands Kampioenschap Ultimate Dodgeball, een soort trefbal, alleen niet op de traditionele vloer van een sporthal, maar op de trampolinevloeren van Bounz Amsterdam. Het kampioenschap werd georganiseerd door de Nederlandse Dodgeball Bond (NDBB) samen met de Nederlands Handbal Bond (NHV), de Koninklijke Gymnastiek Unie (KNGU) en Bounz.

Voor het 3e jaar op rij toont Ultimate Dodgeball aan hoe sterk de populariteit van de nieuwe sport is; In Amsterdam waren dat 20 teams verdeeld over 4 poules van vijf teams.  Er werd gestreden in een ochtend- en een middagsessie. De winnaars van iedere sessie, moesten zich aan het eind van de middag melden bij Bounz Amsterdam voor het spelen van de halve finales en finale. Veel deelnemers, tribunes vol met publiek en een hoog niveau zorgde voor spectaculaire wedstrijden.

 

HAARLEM DODGE NIEUWE KAMPIOENEN

In 2015 kwamen de winnaars uit Leeuwarden en in 2016 wist het team van Amsterdam Beach Handball de titel binnen te slepen. Dit jaar waren het twee andere teams die hoge ogen gooiden. Het team van Ruthless uit Enschede stonden tegenover Haarlem Dodge. Beide teams zijn fanatiek Dodgeball en Handball beoefenaars en wisten het tot in de slotseconden van de wedstrijd spannend te houden . Captain Koen Anthoni wist de wedstrijd in verlenging te beslissen door drie spelers van de Ruthless op miraculeuze wijze uit te schakelen. “Trainen, samenwerken en tactisch gooien waren de wapens die ons deze fantastische titel hebben bezorgd”, aldus de Captain uit Haarlem.

Naast het goud voor Haarlem Dodge moest de ploeg uit Enschede genoegen nemen met zilver. Half pension de aanhang uit Eindhoven wist de derde plek te bemachtigen voor de eredivisie handball dames de Dutchies uit Amsterdam.

Organisator Bart van Schendel en voorzitter Pieter Landman kijken terug op een fantastisch en historisch NK Ultimate Dodgeball. “Dodgeball op trampolines wordt de nieuwe sport-rage in Nederland” aldus het tweetal.

 

VOORBEREIDING FINALISTEN
De maanden voorafgaand aan het NK hebben alle teams zich door trainingen en oefenwedstrijden zowel tactisch als technisch kunnen voorbereiden. Dat tactiek een belangrijke rol speelt binnen de sport werd al aangegeven door captain Koen Anthoni van Haarlem Dodge. Ook Pieter Landman benadrukt dat Ultimate Dodgeball meer is dan alleen met een bal je tegenstander afgooien. Landman, voorzitter van de Nederlandse Dodgeball Bond en initiatiefnemer van het Dodgeball op trampolines in Nederland, geeft aan dat “(Ultimate) Dodgeball een nieuwe sport in wording is en dat deze nieuwe vorm van bewegen laagdrempelig is en toegankelijk voor iedereen.”

 

Teamfoto’s tref je op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/NDBBdodgeball/

 

Komende weken zullen ook de actiefoto’s, sneakpreview en de aftermovie te zien zijn via onze facebookpagina!

 

foto van NDBB.

Winnaars NK Ultimate Dodgeball 2017 – Haarlem Dodge